perjantai 1. tammikuuta 2016

Pyöräkuormaajan vanteiden maalaus



Edellisten lähipäivien jälkeen tarjoutui työpaikallani mahdollisuus ruiskuttaa pyöräkuomaajan vanteisiin uusi väri.
Tommi oli hionut pohjat valmiiksi ja ruiskuttanu pohjaväriä, jonka jälkeen kysyi haluaisinko tulla pintavärin maalaamaan
Totta kai halusin, vaikka kuukausi oli vaihtumassa ja pomo oli kehottanut laskuttamaan edelleen kiihtyvämmällä tahdilla, jotta pöytä saataisiin puhtaaksi vuoden vaihteeseen.
Eipä näitä maalausmahdollisuuksia joka päivä työssäni eteen tule, joten silläkin uhalla ettei laskupino tuona aikana vähenisi, päätin tarttua ruiskuun.
Aloitin maalaamisen 1,3mm suuttimella, jolla vedin ensimmaisen tartuntakerroksen vanteisiin. Tuon jälkeen aloin maalaamaan peittävämpää kerrosta ja totesin ettei ruiskusta tule riittävästi maalia ulos. Vaihdoin suuttimen 1,6mm, jonka jälkeen alkoi syntyä peittävää kerrosta. Maalia Tommi teki pari satsia lisää, kun tuntui ettei mikään määrä riitä kunnolla peittävään kerrokseen.
Yhteensä maalia kului kai joku 4 litraa. Mutta lopputulos oli mielestäni onnistunut. Käyttämäni hupullinen suojahaalari, sekä 3M:n hegityssuojain  paljastuivat  aika heikoiksi suojaimiksi.(maalinpölystä oli suojaimista huolimatta kasvot ja parta keltaisena). Vanteiden muodosta johtuen maali myös pölysi voimakkaasti takaisin kun sitä sumutin vanteisiin.





 Maalailun täyteistä alkanutta vuotta 2016!

2 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä startti blogilla! Mukava huomata, että harjoittelet myös omatoimisesti ja pohdit tekemistäsi sen jälkeen täällä blogissa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä, mukavaa kun pääsee seuraamaan tämmöisiä. Meidän pitäisi käydä viemässä auto pintakäsittelyyn. Oli puhe, että se maalataan ja laitetaan hieman edustavampaan kuntoon. https://www.tarvaspinnoite.fi/hiekkapuhallus

    VastaaPoista